Kristus-Koningplein ontwerp districtsplein en omliggende straten in Ekeren

Het District Ekeren heeft ruimte gemaakt voor een nieuw dorpsplein. Een centrale publieke ruimte in het centrum ontbreekt tot op heden. Het bijzondere aan het plein is dat het niet geori├źnteerd is aan een publiek gebouw, maar eerder op een ‘toevallige wijze’ ontstaan is. Het plein staat daardoor op zichtzelf, waardoor het intrinsieke en autonome kwaliteiten nodig heeft.

Een bijzondere vloer met de signatuur van Ekeren geeft het plein een duidelijke ori├źntatie en intrinsiek karakter en biedt ruimte voor inwisselbaar programma. Een zorgvoldige plaatsing van bomen, banken en verlichting geven maximale ruimte aan het plein.

Download project PDF
  • Locatie: Ekeren
  • Opdrachtgever: stad Antwerpen
  • Opdracht: Open Oproep, 1ste prijs
  • Team: LAND landschapsarchitecten, ARA (techniek)
  • Periode: 2008 - heden
  • Status: gerealiseerd